Trofast bilmekaniker trapper av etter 50 år.

Alt for mange bilmekanikere forlater yrket før de har fyllt 40 år. 

Men Reidar Tveitnes (64) avsluttet på Bilhuset Kråkenes etter 50 yrkesaktive år.


- Nå er det nok. Etter 50 sammenhengende år som mekaniker er det på tide å legge pipenøkkelen og skrutrekkeren på hyllen for godt og overlate jobben til yngre krefter. Det har vært en spennende jobb opp gjennom alle disse årene, med en utrolig teknisk utvikling på alle felt. Av og til har utviklingen kanskje gått i hurtigste laget, men jeg har nå klart å følge med, forteller Reidar'en, som kunder og arbeidskolleger alltid har vært på fornavn med.

En tilfeldighet at du havnet i bilbransjen ? a, som så mange andre. Jeg var innom rederikontoret til Wigand i 1949 som 14 åring for å reise til sjøs. Biletter var bestilt, og jeg skulle mønstre på en av rederiets båter i Gøteborg.

På Wigands bilverksted i underetasjen hadde de imidlertid bruk for folk, og rett før jeg skulle reise  ble jeg forespurt om jeg ikke heller kunne begynne på "gulvet" på bilverkstedet. Fristelsen ble for stor og siden 1949 har jeg vært i faget.

 

Reidar Tveitnes kan se tilbake på 50 sammenhengende år som bilmekaniker. Nå er det imidlertid slutt. Fredag 24. sept. 1999 gikk han som eldste bilmekaniker i Bergen ut døren på Kråkenes for siste gang etter å servert bløtekake for sine mange kolleger.

Frem til 1969 skrudde jeg på biler i Wigandgården. De neste 10 årene jobbet jeg med MAN lastebiler for Wigand på Nesttun. Da Wigand kjøpte Bilhuset på Kråkenes i 1981 ble jeg med på lasset og siden har jeg skrudd og mekket på utallige Mitsubishi biler forteller Reidar'en med et smil.

- Klarer du å legge opp ?

-  Det blir nok vanskelig, men jeg får prøve. Det blir vel litt mekking på min egen bil for å holde den i skikkelig stand. Det jeg virkelig ser frem til, er å kunne bruke landstedet mitt langt  mer enn tidligere, avrunder jubilanten overfor Nytt om Bil. Med til historien hører det at Reidar'en holdt på å ende sine dager i Wigandgården. En bil gled av løftebukken og falt over ham. Men sterke og gode kolleger kom raskt til unnsetning og fikk løftet bilen så mye opp at man fikk trukket Reidar'en helskinnet ut.

Jan Bødtker i bladet "NYTT OM BIL BERGEN" nr 15 - 27. september 1999 - 5 årgang:


Revidert: januar 30, 2013

Hit Counter